Skip to main content

Alle teamleden zijn zich heel bewust dat we samen tot succes komen en laten dat ook weten. Dat zie je continu terug in mails, persoonlijke bedankjes of social media. Vanuit het management wordt ook altijd de eer gegeven aan het team en nooit aan de manager. Het team maakt de resultaten immers mogelijk. De leidinggevende faciliteert.

Ook vanuit de organisatie wordt het succes van Jobsrepublic gezien als een gezamenlijk resultaat. Alleen als team maken wij Jobsrepublic tot een succes. En als het succes er dan is dan is het tijd voor een teamfeest.

Bedanken in de all hands

Iedere keer als een medewerker een bijzondere prestatie neerzet dan wordt hij of zij persoonlijk bedankt door de directeur en wordt de prestatie genoemd in de all hands. Hierbij vertelt de leidinggevende waarom dit zo’n goede prestatie is en eventueel ook waarom dit zo’n goed voorbeeld is. Daarbij wordt de medewerker uitvoerig bedankt.

Bijzondere verdiensten

Elk kwartaal worden er prijzen uitgedeeld van een fles champagne tot een reisje naar Rome. Bijvoorbeeld aan de collega die het meeste deelde op social media, voor de collega die werd gekozen als de topper op het gebied van de kernwaarde eigenaarschap. Salesmedewerkers die het beste resultaat halen worden ieder kwartaal in het zonnetje gezet en krijgen een extraatje bijvoorbeeld in de vorm van een fles champagne.

Bedanken over-performers

Tijdens de jaarlijkse kick-off worden teamleden die een uitstekende beoordeling hebben gekregen bij de eindejaarsgesprekken bedankt. De leidinggevende houdt een verhaal waarom deze medewerker zo goed gepresteerd heeft en welk voorbeeldgedrag daarbij is opgevallen. De betreffende teamleden krijgen daarbij ook een award uitgereikt met een fles champagne.

Extra teamuitjes

Zodra de omzetdoelen in een kwartaal worden gehaald of als er andere bijzondere doelen of successen gerealiseerd worden dan wordt er een extra teamuitje georganiseerd waarbij we iets actiefs gaan doen in combinatie met een diner en borrelen in de stad. Momenten die zeer gewaardeerd worden door de teams. In tijden van thuiswerken hebben we het winnen van de Werf& Award evengoed kunnen vieren met bier en pizza buiten aan het water.

Bij Jobsrepublic voel je je enorm gewaardeerd en onderdeel van een team, zelfs als freelancer! Er wordt heel goed voor ons gezorgd en we worden regelmatig in het zonnetje gezet.

Pam

Altijd even een champagnemoment

We hebben altijd voldoende champagne klaar staan om even te toasten op een nieuw succes. Dat kan het binnenhalen van een grote deal zijn, het live gaan van een nieuwe applicatie, het halen van de doelen van een klant of het winnen van een award. Als er iets te vieren is zijn we er altijd als de kippen bij om het team of het betreffende teamlid in het zonnetje te zetten.

Persoonlijke aandacht tijdens de corona crisis

Direct na de persconferentie in maart zijn we met het hele team op afstand gaan werken. Dit heeft een enorme impact gehad op de levens van onze teamleden. Voor sommige was de omslag makkelijk te maken, maar voor kleinbehuisde teamleden en mensen met kinderen was het soms een enorme slag.

Het team heeft in die dagen vooral laten zien dat de kernwaarde Flexibiliteit goed werd geleefd. Iedereen heeft zijn schouders er onder gezet. Naast de vele dankwoorden in de meetings en via slack hebben we ook alle medewerkers een bos bloemen gestuurd in de derde week van de lockdown om de dankbaarheid te onderstrepen

Jobsrepublic mobiele smoothiebar

De maand april was een hele taaie maand voor alle teamleden. Allerlei projecten werden stilgelegd door klanten en de complete verkoop kwam stil te liggen. Tegelijkertijd moest iedereen zijn draai vinden in de nieuwe thuissituatie en leverde de hele omschakeling ontzettend veel extra werk op.

Om het team van nieuwe energie te voorzien en toch even een soort van live contact te hebben met andere teamleden werd in het geheim een actie voorbereid om alle teamleden te bedanken en een hart onder de riem te steken. Op 15 mei reden een kleine groep teamleden en een paar smoothie specialisten het hele land door. Met drie mobiele smoothiebars vanuit een Jobsrepublic Smoothie Van werden alle teamleden voorzien van een verse smoothie. Deze verrassing werd zeer gewaardeerd door alle medewerkers, die vooral ook blij waren even wat bekende gezichten in het echt te zien. De actie bleef ook binnen het vakgebied niet onopgemerkt en dat leverde ons dit artikel op op Werf&

Video: Jobsrepublic’s Mobiele Smoothiebar 

Opnieuw Great Place to Work!

In oktober kreeg het management te horen dat we opnieuw Great Place to Work zijn geworden. En hoe! De score was fors verbeterd ten opzichte van vorig jaar, van 81% naar 89%. Dit was vooral te danken aan alle teamleden die zich hiervoor hebben ingezet. Meer dan 20 teamleden hebben in projectgroepen allerlei verbeteringen geïnitieerd en doorgevoerd. Verbeteringen die ons een nog betere werkgever moeten maken. En met succes!

We zien dit succes dan vooral ook als een verdienste van onze teamleden en daarvoor wilden we ze uitvoerig bedanken. Normaal zouden we dat met een feest of diner doen, maar omdat we te maken hadden met een tweede coronagolf, ging dat niet lukken.

In het geheim werd een nieuwe verrassingsactie voorbereid. Ditmaal ging het management team langs bij alle medewerkers in heel Nederland – van Hoorn tot Arnhem – met een vijfgangen diner voor twee personen. Via de partners van medewerkers waren alle dieetwensen achterhaald en werd de vrijdagavond stiekem geblokt voor een ‘Diner Distance’. Met de uitgebreide maaltijdbox kon ieder teamlid op eenvoudige wijze een heerlijk diner klaarmaken en om half 8 was er even een gezamenlijk proostmoment en een dankwoord aan alle medewerkers van Eric. Ook ditmaal werd de actie opgepakt door de pers

Video: Jobsrepublic voor tweede keer GPTW

Persoonlijke aandacht

Ook de verjaardagen worden niet vergeten. Voor Corona zorgde de teammember die jarig was geweest voor een cadeau voor de volgende jarige. Nu in corona tijd wordt er door de officemanager een ballon en persoonlijke kaart naar de jarige opgestuurd. Ook besteden we meer aandacht aan persoonlijke veranderingen, een bos bloemen voor de collega die aan haar knie is geopereerd, wijn en chocolade voor de collega van wie de relatie is verbroken en een Ik hou van Holland cadeaupakket voor de collega die vanuit Portugal zijn werkzaamheden voortzet.

Zelfs Eric, onze directeur, is niet vergeten. Om hem te bedanken voor het leiden van Jobsrepublic in de bizarre begintijd van Corona hebben team members een filmpje opgenomen waarvan een korte video is gemaakt. Een vrolijke video met zonnige muziek die het teamgevoel onderstreept, ook op afstand.

Video: Goodmorning Eric!